BOKA MIG SOM FÖRELÄSARE

Jag föreläser om global utveckling och om utvecklingen i Sverige ur ett faktabaserat perspektiv. Hur ser det egentligen ut? Stämmer din bild av världen eller Sverige med vad offentlig statistik visar? Nästan alltid möts jag av både förvåning och lättnad över att saker oftast är bättre än vad de flesta tror. Inte allt så klart och inte för alla. Men eftersom vi är så bra på att uppmärksamma allt som är dåligt och så dåliga på att uppmärksamma allt som är bra, är det svårt att värja sig mot svårmodet. Då är det viktigt att kunna ta ett steg tillbaka och se den stora bilden. Jag föreläser om många olika ämnen, men alltid utifrån ett avstamp i det aktuella kunskapsläget, den senaste forskningen och offentlig data. Jag skräddarsyr gärna upplägget efter era önskemål, era deltagare/åhörare/kunder och vad ni önskar få ut av föreläsningen. För att anlita mig eller diskutera eventuellt uppdrag kan man med fördel kontakta TalarPoolen eller Skillspartner eller någon annan valfri talarförmedling. Det går naturligtvis också bra att kontakta mig direkt på mail eller telefon.
SKICKA EN BOKNINGSFÖRFRÅGAN:
Exempel på föreläsningar
hans

ARVET EFTER ROSLING

Hans och det han stod för hade behövts idag mer än någonsin. Ett samtal om vikten av fakta, respekt och medmänsklighet. Och hur vi kan möta faktaresistens, fördomar och rädsla med kunskap.

BLIR VÄRLDEN BÄTTRE?

Hur mår världen? Vi går igenom de stora globala trenderna inom hälsa, ekonomi, demokrati, klimatkris och demografi med mera.

HOTET MOT DEMOKRATIN - EXEMPEL TRUMP

Samtida trender är svåra att greppa, ofta förstår man först i efterhand allvaret av vissa händelser. Donald Trump har utsatt världens äldsta demokrati för en oöverträffad prövning. Vi går igenom attacken mot demokratin systematiskt för att förstå vad som håller på att ske.

DE GLOBALA MÅLEN - HUR LIGGER VI TILL

Världen har aldrig antagit en mer ambitiös agenda för att förbättra tillvaron för mänskligheten och för planeten. Men hur ligger vi till? Kommer vi nå de högt uppsatta målen? Vad behöver förbättras?

Så här kan det se ut